h1

La UIB capdavantera en cursos d’estiu 2009 sobre cooperació i desenvolupament

2 Juliol 2009

untitledEl CD2 ha elaborat una guia de ràpida consulta dels diferents cursos sobre desenvolupament i cooperació que les universitats espanyoles han programat per a aquest estiu.

La guia recull 155 cursos de la programació d’estiu de fins a 40 universitats espanyoles. La temàtica és molt diversa, des de la nova era Obama i les implicacions en la política internacional fins els 50 anys de la revolució cubana. La major part de les temàtiques dels cursos giren entorn del medi ambient, l’ecologia, la sostenibilitat i el canvi climàtic (17%), el segon bloc més programat té a veure amb la crisi econòmica i financera mundial i els seus efectes en el desenvolupament, les societats i les diverses regions del món (10%). Amèrica Llatina està present en el 10% dels cursos, mentre que el món mediterrani i àrabo-musulmà ocupa el 8% de la formació. Altres aspectes tractats són els drets humans, la globalització i les migracions.

La Universitat de les Illes Balears ha programat per aquest estiu 2009 fins a 12 cursos sobre temes de desenvolupament, bona part d’ells en el marc del cicle Globalització? Dissidència i alternativa. Aquest fet la sitúa en segona posició de les universitats espanyoles, darrere la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), amb 15 cursos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: