h1

CARMA, una base de dades global que mesura les emissions de carboni

29 Juliol 2009

carma.orgCARMA (Carbon Monitoring for Action) és una base de dades massiva que conté informació sobre l’emissions de carboni de prop de 50.000 plantes productores d’energia i 4.000 companyies energètiques del món.

Es tracta d’una iniciativa produïda i finançada per la “Confronting Climate Change Initiative”, del Center for Global Development de Washington. CARMA és un magnífic exemple de com un producte d’informació pot proporcionar eines per a l’acció política a favor del medi ambient i en la lluita contra el canvi climàtic, especialment de cara a la propera Cimera de Copenhague que ha de revisar el Protocol de Kioto.

Segons les dades de CARMA a les Illes Balears es troba la planta més contaminant dels Països Catalans, i la tretzena de tota Espanya. La planta de GESA ENDESA a Alcúdia, emet el 3% de totes les emissions de plantes productores d’energia a Espanya, i fins al 22% de les emissions de Catalunya, Illes Balears i Comunitat Valenciana.

emissions PPCC

ZeroCO2 és una altra iniciativa que permet no només calcular les emissions, sinó que a més ofereix consells per a reduir-les, així com la possibilitat de compensar-les mitjançant la col·laboració en projectes de cooperació de dues ONGD mediambientals, Acció Natura de Barcelona i Ecología y Desarrollo de Saragossa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: