h1

Noves publicacions de la cooperació balear

17 Agost 2009

La Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears compta amb dues publicacions periòdiques, la Revista Cooperant i els Quaderns de Pau i Solidaritat.

La Revista Cooperant està dedicada a la cooperació al desenvolupament a les Illes Balears, té periodicitat quadrimestral i s’emmarca dins els programes d’informació i sensibilització de la cooperació per al desenvolupament que du a terme la Direcció General de Cooperació. S’edita des de l’any 2004 i conté seccions fixes com ara l’entrevista, l’opinió, el dossier. Per la seva banda, els Quaderns de Pau i Solidaritat, són monogràfics trimestrals que tracten diferents temes de desenvolupament, cooperació i relacions internacionals.

N42g[1]Aquest estiu han sortit els darrers números d’aquestes dues publicacions. El número 42 de Quaderns de Pau i Solidaritat està dedicat a “L’Anticooperació”. El text és una síntesi del llibre Anticooperación. Interferencias globales Norte-Sur, que publicaran l’Observatori del Deute a la Globalització i l’editorial Icaria el setembre de 2009, de l’autor David Llistar i Bosch, coordinador de l’Observatori, que pertany a la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya.

cooperant17El número 17 de la Revista Cooperant també dedica la seva opinió als conceptes d’anticooperació i de decreixement, alhora que inclou un dossier sobre el Pla Regió Marroc 2009-2011 recentment aprovat pel Govern de les Illes Balears, i una entrevista al missioner javerià Donato Lwiyando. Procedent de la ciutat de Bukavu, a l’est de la República Democràtica del Congo, va visitar Palma per assistir a l’edició anual del Diàleg IntraRuandès. Lwiyando parla sobre el conflicte dels Grans Llacs, els interessos sobre els recursos naturals que s’hi troben, així com el drama de les violències sexuals a la regió. La revista també se’n fa ressó de la pàgina web del CD2 i dels serveis que s’hi ofereixen.

Anuncis

One comment

  1. Anotar que l’observatori de deute a la globalització actualment ja no pertany a la càtedra unesco de sostenibilitat. Sí que ho va ser en el passat.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: