h1

Els conflictes del món àrab protagonistes a la UIB

21 Octubre 2009

Amb l’arribada de la tardor es multipliquen les activitats sobre els temes de política i desenvolupament internacionals. Aquest mes d’octubre a la Universitat de les Illes Balears coincideixen dos actes que abordaran els dos conflictes més antics del món àrab, i els que més mostres de solidaritat han mobilitzat arreu, el conflicte del Sàhara Occidental i l’araboisraelià.

Cartel-UIBe.mailok

UNRWA: 60 anys amb els refugiats de Palestina és el títol de l’exposició que romandrà del 22 al 30 d’octubre al Hall de l’Edifici Ramon Llull. Amb motiu de l’inauguració, el mateix dia 22 a les 19:30 a l’aula A02 del mateix Edifici Ramon Llull la Dra. Gema Martín Muñoz, Directora de la Casa Àrab, donarà una conferència sobre la situació dels refugiats de Palestina i del conflicte àrabo-israelià, les seves conseqüències per a la població civil així com la situació sociopolítica de la regió i el Dret Internacional aplicable. Els actes estan organitzats pel Comitè Espanyol de l’Agència de Nacions Unides per als refugiats de Palestina, l’UNRWA.

jornadessahara L’endemà, dia 23 d’octubre de 16 a 21 hores, i el dia 24 de 9 a 14 hores tindran lloc a la Sala d’actes de l’Edifici Sa Riera a Palma les I Jornades Universitàries sobre el Conflicte del Sàhara Occidental. Organitzades per l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears i l’àrea de Dret Internacional Públic de la UIB, analitzaran al llarg dels dos dies diferents aspectes del conflicte sahrauí: el moment de la colònia espanyola, l’evolució històrica del conflicte i la situació tant als campaments de refugiats de Tinduf com als territoris ocupats pel Marroc. Durant el programa es passaran el documental La fuga del infierno, sobre la fugida de la població civil el 1975 davant la invasió per l’exèrcit del Marroc, i el curtmetratge Hijos de las Nubes.

israelpalestinallibre Al CD2 trobareu bibliografia tant sobre el conflicte del Sàhara com sobre el conflicte araboisraelià. Sobre aquest darrer us recomanem una novetat bibliogràfica, Israel i Palestina: un segle de conflicte, del professor de relacions internacionals de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ferran Izquierdo. Es tracta d’una obra breu per a qui vulgui conèixer les causes del conflicte, la seva evolució històrica i els possibles camins cap a la pau d’un conflicte amb el qual ens hem acostumat a viure.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: