h1

El paper dels mitjans de comunicació a debat

26 Octubre 2009

mitjansEls dies 28 i 29 d’octubre l’Agència de Cooperació Internacional de les Illes Balears organitza unes Jornades que tenen per títol Els mitjans de comunicació i el Sud“. Les persones que assisteixin durant els does dies a la seu de la Fundació “La Caixa” a Palma, tindran l’oportunitat de participar en un espai de debat i reflexió sobre el paper dels mitjans en la transmissió de la informació sobre la realitat dels països del Sud. Malauradament una informació centrada en la desigualtat, la pobresa i les guerres, i molt poques vegades en aspectes positius de la vida quotidiana d’aquests països. S’abordaran aspectes com els prejudicis, el tractament específic de l’Àfrica i de les dones musulmanes, com exemples paradigmàtics dels estereotips, així com el paper dels i les professionals del periodisme, de les ONGD, i de les persones espectadores.

Per les Jornades passaran experts com Javier Erro, expert en comunicació d’ONGD de la Universitat Pública de Navarra, Xavier Giró, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Mario Lubetkin, director de l’agència Inter Press Service, Maria Galindo i Idoia Romano de la boliviana Radio Deseo i de l’associació feminista Mujeres Creando, Laura Navarro, investigadora de l’equip europeu Minoritymedia de la Universitat de Poitiers, i el fotògraf Gervasio Sánchez, entre d’altres.

Durant els dos dies es podrà visitar l’exposició fotogràfica “Afganistan: Dones contra l’oblit i la impunitat” de Gervasio Sánchez.

PortadaComunicacion3 Si us interessa el tema, el CD2 us recomana la lectura del llibre “Comunicación y desarrollo: en busca de la coherencia” de Raquel Martínez i Mario Lubetkin (eds.) i publicat per la Fundació Carolina i Siglo XXI Ed. Un llibre que analitza el paper de la comunicació en el desenvolupament i s’ocupa de diversos temes que van des de les assimetries del sistema internacional de la informació fins a les bones pràctiques que poden ser útils a la cooperació espanyola.

ojos_guerra De Gervasio Sánchez i Manuel Leguineche, “Los Ojos de la Guerra”. , de Plaza&Janés. Un recorregut per alguns dels grans conflictes del segle XX, i una radiografia profunda i descarnada d’un ofici tan mitificat com mal comprès. El llibre planteja també el buit de les zones devastades per la guerra quan ja no són notícia.

9_ERR_COM Finalment, de Javier Erro, “Comunicación, Desarrollo y ONGD”, publicada per Hegoa. Una guia que tot i publicada el 2002 continua sent una obra de referència per a qui vulgui posar en marxa altres formes de mirar allò comunicatiu i altres pràctiques comunicatives dins del camp de la cooperació al desenvolupament i de les ONGD.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: