h1

Publicat l’Informe 2008 del Portal Americanismo

25 Novembre 2009

L’informe 2008 Portal Americanismo és una eina fonamental per a aquelles persones i institucions que treballen en l’àmbit dels estudis i la cooperació amb l’Amèrica Llatina.

Com cada any des del 2006, l’informe recull la informació dels recursos existents sobre informació, documentació, recerca i docència que existeix en aquest àmbit, i que de manera premanent es recopila al Portal Americanismo.es. El Portal és un espai virtual per a les relacions acadèmiques i científiques de la Comunitat Iberoamericana, fruit de la col·laboració de la Red Europea de Documentación e Información sobre América Latina (REDIAL-España) i el Consejo Español de Estudios Iberoamericanos (CEEIB), les dues xarxes espanyoles involucrades des de l’àmbit científic i universitari en la cooperació d’Espanya amb Amèrica Llatina, en matèria d’informació, recerca i docència.

Segons l’AECID, tant l’anuari com el propi portal, constitueixen una font privilegiada per a l’anàlisi del sector dels Estudis Llatinoamericans, en reunir dades sobre institucions, fons documentals, docència de postgrau, activitats de recerca i convocatòries acadèmiques.

Des del mes de setembre de 2009, el CD2 està indexat al Portal Americanismo.es com un nou recurs ofert des de les Illes Balears. S’uneix doncs a la Fundació Càtedra Iberoamericana que fins ara era l’única institució de la nostra comunitat inclosa a l’Anuari. Cal destacar també que el Portal es fa ressó dels diferents projectes de recerca que es duen a terme a la UIB en cooperació amb altres universitats i centres d’Amèrica Llatina, principalment del Con Sud (Universidad Nacional del Sur i Universidad Nacional de la Patagonia Austral, d’Argentina, i Universidad de Tarapacá de Xile), però també d’Amèrica Central (UNAN i CAPRI de Nicaragua i FLACSO de Guatemala). Aquestes dades les podeu consultar descarregant-vos l’Informe 2008 pitjant sobre aquest enllaç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: