h1

Què puc fer jo per canviar el món?

19 Març 2010

Moltes vegades, les accions de sensibilització i educació per al desenvolupament es queden en l’estadi inicial d’aportar informació sobre les situacions de desigualtat, injustícia i insostenibilitat dels models de desenvolupament i creixement. No sempre passa que trobem iniciatives que ens ofereixin un ventall d’opcions per a ser proactius a favor d’un canvi en les pautes en què el global de les societats es guia.

L’exposició Què puc fer jo per canviar el món? és una excepció. Es tracta d’una iniciativa de l’Escola de Cultura de Pau de Mallorca, i ha estat finançada amb el suport de la Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la Universitat de les Illes Balears, en el marc de la “convocatòria d’ajuts de cooperació universitària al desenvolupament: accions de formació, sensibilització i difusió”.

A través tant de l’exposició itinerant com de la seva web: www.quepucferjo.cat, podem anar triant quin o quins camins volem seguir per actuar per a canviar allò que no ens agrada. Des de la responsabilitat ambiental a través de les 3R (reduir, reutilitzar, reciclar), fins el consum responsable, la banca ètica, el comerç just, o el cooperativisme. Per si no trobessim la inspiració necessària, l’exposició també inclou un recull de 198 mètodes històrics d’acció noviolenta. Aquesta darrera recopil·lació la devem a Gene Sharp, conegut per la seva obra en defensa de la no violència, i fundador de la Institució Albert Einstein, dedicada a aquesta mateixa finalitat. Si voleu conèixer una mica més el seu pensament, us deixem amb un enllaç a un vídeo en què ens dona les pistes per lluitar de manera pacífica.

I si després de veure el vídeo us heu quedat amb ganes de més, el CD2 recomana la seva obra “Waging Nonviolent Struggle: 20th Century Practice & 21st Century Potential“. Un llibre que recull 50 anys de recerca acadèmica i experiència pràctica del Dr. Sharp ajudant les lluites no-violentes arreu del món.

Podeu igualment visitar la pàgina web dedicada a aquesta publicació apareguda el 2005: http://www.wagingnonviolentstruggle.com/ i on podreu llegir alguns dels seus capítols, a més de conèixer altres obres del Dr. Sharp.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: