h1

Periodismohumano.com

15 Abril 2010

Digital, sense ànim de lucre i amb enfocament de drets humans. Així presenta Javier Bauluz, el nou mitjà de comunicació que acaba de néixer i que com diu ell mateix “li ha tocat dirigir”.

Alguns dels seus col·laboradors, com veureu al vídeo presentació de sota, el consideren un periodisme de proximitat, independent, en tercera persona, que humanitza, i on les persones parlen del que saben. En definitiva l’aventura que acaba de néixer tracta de recuperar la funció social del periodisme. A periodismohumano.com de ben segur trobarem tota aquella informació que ens interessa i que no trobem a altres mitjans de comunicació.

La idea de periodismohumano.com neix arran del Manifest Periodisme i Drets Humans, aprovat el 2008 en el marc de la XII Trobada Internacional de Foto i Periodisme “Ciudad de Gijón”. És a partir de llavors que es crea el blog P+DH, embrió d’aquest nou mitjà.

Periodismohumano.com és, de fet, una xarxa de persones i entitats que col·laboren en apropar-nos notícies no contaminades pels interessos polítics i econòmics dels grans grups que governen i decideixen avui dia la informació que “consumim”. Una gran xarxa de col·laboradors i corresponsals arreu del món, i que també reserva un espai per a la comunicació d’entitats com ara Greenpeace, Metges sense Fronteres i Amnistia Internacional.

Si entreu a la seva web: http://periodismohumano.com, trobareu seccions de societat, economia, migracions, dones, conflictes, cultures i també de cooperació. L’apartat Enfoques és una veritable plaça major de trobada per a llegir, veure i escoltar les diverses col·laboracions de persones i entitats.

Periodismohumano.com rep el suport de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Sevilla, la Universitat de Màlaga, la Universitat de Cadis, la Càtedra de Cooperació Internacional de la Universitat de Cantàbria, l’Observatori Mediterrani de la Comunicació, el Consell General de l’Advocacia Espanyola i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament.

Ara bé, el més important per a aquesta nova forma d’entendre el periodisme és rebre el suport de les persones interessades en que aquest mitjà es consolidi, i per això cal gent que es faci sòcia o bé que faci donacions que permetin la seva subsistència. Des del CD2 us animem a unir-vos a aquesta iniciativa, i a fer-vos socis per tan sols un euro a la setmana. Val la pena!

Us deixem amb el vídeo presentació de periodismohumano.com

[blip.tv ?posts_id=3407530&dest=-1]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: