h1

Cita amb l’ecologia, la globalització i els drets humans a Mallorca

20 Mai 2010

La setmana que ve, del 24 al 27 de maig, tindran lloc a l’illa de Mallorca quatre cites ineludibles per a escoltar, reflexionar i debatre sobre l’ecologia, l’empresa, l’economia i els drets humans. Aquestes trobades tenen tres noms propis: Douglas Tompkins, Jerry Mander i Gordon Roddick.

Douglas Tompkins, polèmic ecologista i empresari nord-americà, conegut per invertir la seva fortuna en comprar terrenys a Xile i l’Argentina a fi de protegir la seva conservació i restituir-los a la natura. Un mètode que de vegades ha entrat en conflicte amb alguns camperols assentats a les terres “alliberades”. Però també manté conflicte amb les grans empreses d’explotació forestal atès que la seva tasca els posa cada dia més difícil mantenir la seva activitat. Podeu conèixer més sobre la seva obra a través de la pàgina de les institucions creades per ell: Conservation Land Trust, i Foundation for Deep Ecology.

Jerry Mander, un altre activista nord-americà, antic publicista conegut des dels anys setanta per la publicació del llibre Four Arguments for the Elimination of Television, un títol suggerent i de plena actualitat. També s’ha destacat per la seva feina sobre l’ecologia i la globalització, dirigint un dels programes de la Fundació de Tompkins, a més de fundar l’International Forum on Globalization, institució de recerca i educació sobre els impactes socials, polítics i ecològics de la globalització, creat el 1994 arran de la conclusió de la Ronda Uruguai que va donar pas a l’OMC, i del naixement del NAFTA.

Gordon Roddick, conegut principalment per ser el marit d’Anita Roddick (1942-2007), fundadora de The Body Shop i també destacada activista social i ecològica.

Dilluns 24 de maig, Tompkins, Mander i Roddick tindran una trobada amb empresaris a Son Forteza (Alaró), antiga possessió reconvertida en fàbrica d’idees i seu de la Fundació Camper.

Dimarts 25 de maig, a les 18:30 Mander i Tompkins celebraran una conferència oberta al públic també a Son Forteza.

Dimecres 26 de maig, a les 20:00 Roddick presentarà el documental “In the land of the Free”, al Centre Cultural “Sa Nostra” de Palma.

I finalment, dijous 27 de maig, a les 19:00 Mander oferirà la conferència “Economia i ecologia: un matrimoni malavingut?”, també al Centre Cultural “Sa Nostra” del Carrer Concepció de Palma.

Aquesta sèrie de trobades han estat organitzades pel col·lectiu Poc a Poc, el qual promou cada any des del 2005 les jornades “Terra, Ànima i Societat” conegudes per les trobades a Mallorca entre l’ecofeminista Vandana Shiva i a l’ecologista i pacifista Satish Kumar. Si us interessen aquestes trobades, de ben segur que us interessarà la Revista Namaste, editada a Mallorca i orientada als moviments ecològics, socials i de creixement personal.

Aquestes iniciatives que es venen donant des de fa un temps a Mallorca, com ara el moviment Slow, que entronca amb els corrents decreixentistes, tenen un altre nom propi, el de Guillem Ferrer, dissenyador durant catorze anys de la marca Camper, i associat als projectes de promoció ecològica i de cultura biològica impulsats per aquesta marca. Els qui coneixen bé el Raval de Barcelona recordaran les boles d’arròs de l’espai FoodBALL, davant de la Fundació CIDOB i al costat de l’Hotel Camper.

Anuncis

One comment

  1. Molt interessants aquestes cites que proposeu. Hem penjat la noticia a http://www.treballsolidari.org/?Section=News&Language=ca

    Confiem que ajudi a fer difusió d’aquesta proposta.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: