h1

El CD2 durant el 2009

27 Octubre 2010

A punt d’acabar l’any 2010, darrer del conveni quadriennal entre la UIB i el Govern de les Illes Balears per a la creació i gestió del Centre de Documentació en Cooperació al Desenvolupament (CD2), publiquem l’informe d’activitats referent a l’any 2009.

El Centre de Documentació en Cooperació al Desenvolupament es va crear l’any 2006 per conveni entre la Universitat de les Illes Balears i el Govern de les Illes Balears. Es va inaugurar l’abril de 2007 i durant el 2009 ha complert el seu segon any donant servei a la comunitat de cooperació i desenvolupament de les Illes Balears.

Durant aquests primers anys, el CD2 ha anat creixent en volum, serveis i usuaris, i s’ha anat fent un espai entre els diferents centres de documentació sobre cooperació al desenvolupament existents a l’Estat espanyol.

Aquesta primera etapa del CD2 coincideix amb el procés que han seguit les polítiques públiques de cooperació, tant autonòmica com estatal, a l’hora d’incloure i valorar com a estratègicament necessari el suport a les estructures i activitats relacionades amb els estudis de desenvolupament i la gestió del coneixement. Des del CD2 es valora aquest treball com un element indissociable del procés de millora de la qualitat de la cooperació al desenvolupament i de l’eficàcia de l’ajuda, en què els centres de documentació, com a gestors del coneixement i transmissors de l’aprenentatge, juguen un paper de suport clau. Sobre aquest tema, en breu es publicarà un Quaderns de Pau i Solidaritat elaborat pel CD2 sobre La gestió del coneixement en la cooperació al desenvolupament.

Aquesta memòria presenta les principals activites i fites aconseguides al llarg de l’any 2009, d’entre les que destacaríem:

o El creixement sostingut de la col•lecció de la biblioteca impresa, fet de manera més eficient en augmentar les donacions al CD2.

o L’enfortimernt de les relacions amb altres centres de documentació i actors de la cooperació al desenvolupament, tant de les Illes Balears com de la resta de l’Estat,

o L’augment dels serveis a disposició dels usuaris a travès principalment de mitjans com la web i el blog del CD2.

Algunes xifres clau durant el 2009, han estat el creixement del catàleg en 993 nous exemplars quan l’objectiu anual era de 300, tot i que el número de préstecs ha disminuit lleugerament de 1207 a 952.

Quants als usuaris del CD2 en matèria d’assessorament i assistència documental, cal destacar-ne les diferents entitats del Govern de les Illes Balears amb un 53% de les comandes, seguides de la comunitat universitària amb un 37%, altres usuaris externs han suposat només un 10%.

Com en el cas d’altres centres de documentació, s’observa una tendència al descens d’usuaris del fons documental físic i un augment dels serveis on line. Resultat d’aquesta evolució és l’augment de 295 a 579 les visites mensuals de la web del CD2 i de 55 a 139 les visites mensuals d’aquest blog.

Totes aquestes dades i altres activitats les podeu consultar a l’informe d’activitat que trobareu en aquest enllaç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: